Vyprávěj
Vyprávěj
Vyprávěj, mámo, jak to tenkrát bylo
s tátou jste žili velké chvíle štěstí
jak se vám hrdě srdce rozbušilo
když demonstrovali jste na náměstí
abychom my - my, vaše děti
měly radostný a šťastný svět!
Jak jste však mohli nevidět
že sbory všeho schopných lidí
vám i nám převrátili žití
vzpomněli jste tvrdou práci ve fabrice
mysleli jste na mne, na rodinný podnik
který založíte v nové republice
a já tu zatím, s vejškou, šlapu chodník...
Publikoval(a):
tleskot, 2.1.2012