Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tak trochu vánočně...

Tak trochu vánočně...

xoxoxo Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Přišel mi Ježíšek nadělit smůlu. Že jí měl dost, dal mi jí fůru. Povídám, Ježíšku, co takhle štěstí? Listoval v seznamu, pak mi dal pěstí. Štastné a Veselé! :)))))

???????????

Tichý zimní čas

maluje z ledových krás

do číše podivuhodna

bezedná studna

krystalického mlžení



na samotách hvězd

koupe se sněžný déšť

šelestem lustrů noci

za závojem bílé páry



zledovatělé květy

prostupují freskou stěn

diamantově zastřen sen

Půlnoční tajemství katedrál

anděl na šalmaje hrál

a akord modré číše

v dozvucích vánočního času dýše

do ledové říše



Zimní víla vínem zpitá

vylamuje jádra hvězd

z ametystu noci

Vlasy má utkány ze sněžné mlhy..

průzračná vláha,zdobí ji nohy

ňadra posetá chvojím

Za zimou plane

v kovovém šatě

věčný oheň..



do říše mnohodivů..

tam vzácné relikvie

dech Akáši kryje

Ples zimních svítání

za zrcadlem

ledové tříště

naplní se zralým vínem

Nový rok s horkým klínem

v dechu svaté noci

prosí o lepší časy



..a já taky



Na orloji

zavládl pokoj duší

co bolelo nechť se zhojí

ta půlnoc už za klenbou hoří

brzy staré odejde

a nové se zrodí..


-------------------------
Šťasné a veselé Všem a krásnej rok 2012!!!

Do nového roku hodně pohody
šťasné náhody
žádné nehody
legrační příhody
důležité dohody
..no a další výhody :-))
Publikoval(a): xoxoxo, 20.12.2011
Přečteno (827x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: jvacl, NikitaNikaT., Psavec, CULIKATÁ, střelkyně1, Květka Š., modrá

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 08:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti