Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dáma v rudém rouchu

Dáma v rudém rouchu

Válec Básně » ?nezařazené?

Anotace: trhat květy, jaká to marnivost.

Černé kadeře a pohled vlčí
v lehounkých červených šatečcích,
na jedné dlouhé noze se točí.
Tanec to opojivý!

Okolo polí a hlavně na lukách
srdce tě bolí trhati vlčí mák.
Omámen odnášíš křehounký květ,
marnivost zničila panenčin svět.

Ve váze uhnívá stonek bledý
okvětní lístky skapaly,
marné teď veškeré snahy a bědy
dáma je nahá mrtvá, už netančí!
Publikoval(a): Válec, 18.12.2011
Přečteno (55x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Linzerka

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti