Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Padlý anděl

Padlý anděl

Scorpio17 Básně » o Životě

Anotace: otom, jak kruté může být zkouškové období a hlavně jak se lidé rychle mění

Padlý anděl

Začátek dlouhé války se blížil,
každý lovec již jen strategicky přemýšlel.

Z lovce se najednou kořist stala
a mnoho ran schytala.

Přestože rány schytávala a své spojence ztrácela,
šla chladnokrevně dál až k poslednímu kroku, který jí vaz zlomila.

Ve svaté válce, kde určitá pravidla stanovena byla,
pomalu počet lovících andělů převládala.

Scorpio, který bojoval, ale kořistí se stal,
pomalu ztrácel svou vnitřní sílu a dar, který dostal.

Příliš mnoho temných masek světlo nepřineslo,
a to v určitých situací mnoho rozhodlo.

Každý mocný archanděl svá tajemství skrývá
a také rád hru Scorpio hrává.

Náš anděl statečně bojoval,
ale osud mu šíp do zad poslal.

Z anděla se padlý anděl stal
a dlouho v temné propasti pobýval.

Křídla ustřižená, duše a mysl potrhaná,
situace jakoby se nelepšila.

Přesto na nohou stál
a dlouze dumal.

Paprsky světla mu duši hojily
a k boji ho burcovaly.

Jeho mysl si uvědomila,
že bůh při něm stál
a že světla naděje všude kolem něj byla.

Zato byl nesmírně rád,
jelikož toto žádná duše pozemská nemá napořád.

Každý paprsek rány zašívala,
a křídla mocně vzlétla.


Vybaven sílou a nadějí,
vrátil se Scorpio opět do starých kolejí.

Svatá válka své oběti počítala
a moc spojenců mu na konci nezbyla.

Zrnko po zrnku v přesýpacích hodinách padalo,
jelikož něco se blížilo.

Poslední boj pro anděla nastal
a Scorpio se s tím vítězně popral.

Klíč ve dveřích pasoval
a podmět k další válce dal.

Temnota vše, ale zahalila
a pro anděla nelehkou cestu připravila.

Postupem času se zpět k boji ohlížel
a nové události v přítomnosti přijímal.

Anděl si začal užívat společenského života a světla,
jehož mysl, jimž byla zaplavena.

Přirozená krása z ní vyzařovala,
ale své jádro ukrývala.

Scorpio důvod k životu měl
a o to víc ji poznat chtěl.

V pozadí, ale další válka začala,
která ještě nemilosrdnější bude,
ale za to s přítomností padlé duše.
Publikoval(a): Scorpio17, 14.12.2011
Přečteno (202x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti