Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

děti paní Zimy

děti paní Zimy

*

v matném světle pouličních lamp
chytám bělostné vločky
to tajuplné krajkoví
co sotva přistane na dlani
štípne ale než zmizne zastudí
mohérovou šálou se obtočím
mrazivou tichou zimní nocí

sněhové pusinky...
ty křišťálově jiskřivé obtisky
úsměvy rtů všech malých dětí
v lastuře perlorodky schovaná
podpatkem střevíčku
sklouznu po chodníčku
radostně povyskočím

*

zakloním hlavu
víčka mi perleť jejich polibků jemně rosí
a hvězdy nade mnou
jsou pro mne šťastných dětí oči...

*
Publikoval(a): střelkyně1, 13.12.2011
Přečteno (546x)
Tipy (43) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Lilien, kasparoza, Nelkii, Pawelin, jvacl, lénuška, Maryje..., Josef Kvičera, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (15)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 10.11.2024 10:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti