Beruško sedmitečná
Beruško sedmitečná
Beruško sedmitečná, anděli můj strážný
proč musí každý být tak vážný?
Proč nám všem dávno upadla křídla
a skrýváme radost z dobrého jídla
a z písniček, pohledů, doteků dlaní?
Hluboko zahrabem každé přání
co dává aspoň trochu smysl
a chtivě pohřbíváme dětskou mysl
když uvnitř jsme stále ještě děti
Beruško moje, nezdá se ti,
že život je na tohle příliš krátký?
A čas nevrátí nikdo zpátky...
Beruško sedmitečná, duše čistá,
prozraď mi, víš-li, co se chystá
tam na nebi, které asi brzo spadne
a proč létat vzhůru není tak snadné
jak se mi kdysi v dětství zdálo
a proč sedm teček je tak málo?
Prozraď mi všechno, co ještě víš
dřív než mi z dlaní nadobro uletíš...
Publikoval(a):
Sedmnáctka, 12.12.2011