Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prosincová říkanka

Prosincová říkanka

Kouká Ivča z okýnka,
sněží jen tak zlehýnka.
Blanka sbírá bílé vločky
na kožíšku naší kočky.
Kam jen zmizel Svatoslav?
Vždyť to zmeškáš, honem, plav!

Bára volá přes tři dvorky:
"Jdeme s Jitkou na barborky!
A ten klouček? Ten je náš!
Malý bráška Mikuláš!"

Jdou i Ambrož s Benjamínem.
"Čekej, Květko, vždyť se minem!"
Vráťa tajně zapíjí
vratkou lásku k Julii.

Danka mává na Simonu.
"Lucka spadla do záhonu!
Lýdie je zmazaná!"
křičí do tmy Radana.

Albína se bojí příšer.
Kdyby aspoň měsíc vyšel...
"Daniel už našel splav!"
hlásí chrabrý Miloslav.

Ester ždímá Daniela,
Dagmar, celá neveselá,
Natálie klopí zrak,
Dášo, je jak sněhulák!

Nocí vede Šimon Vlastu,
zašli až za skládku plastů,
Adam šťouchá do Evy:
Říkal jsem to, to se ví!

To, že skončil v kabaretu,
svádí Štěpán na Žanetu.
Bohumila namítá,
že stejně je v tom Judita.

Jediný, kdo může slavit,
podle Silvestra je David,
jenže ten nám nepoví,
s kým se líbal v třešňoví...
Publikoval(a): Hesiona, 10.12.2011
Přečteno (484x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, enigman, Psavec, NikitaNikaT., Lugilla, CULIKATÁ, Jana M.

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 00:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti