Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska chudých lidí

Láska chudých lidí

ILW Básně » o Lásce

Anotace: O tom jaká by měla a může být laska.

láska chudých lidí

všechno není vždy tak jak chceš
vše nevyvede se jak to plánuješ
ne vždy se k tobě koulí hezká slova
nebudu tu moudřet jak nějaká sova

ne vždy když miluješ
miluje tě ten druhý též
pak se na něj můžeš jen z povzdálí dívat
a smutné písničky si při tom zpívat

ale nesmíš se hned jen tak vzdát
třeba o tebe bude někdy stát
pokud je to láska opravdová
předčí i všechny slova

třeba dopluje po moři vln
síly pln
k srdci té druhé
které je tvé srdce zasvěcené

ovšem někdy se osud splete
a na dveře ti jiná klepe
na dveře od tvého srdce na truhlici s citama
modročervená záře té druhé doléhá

snaží se jí odemknout a hledá klíč
chce se dostat k tvému srdci blíž
nakonec ji vstoupit necháš
a před její výdrží klobouk smekáš

pro žádnou jinou ti už srdce nebije
všechny city k té prvé čas brzy zabije
před ní už mnohokrát si se splet
však s touto už bude dlouhý let

let do říše snu do říše lásky
časem přibývají překrásné vrásky
vzpomínky do knih vpisují
a přibývají zesnulí

ke konci té cesty životem
kterou procházeli s chichotem
odcházejí s úsměvem na tváři
šťastnější než miliardáři
Publikoval(a): ILW, 9.12.2011
Přečteno (129x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: FallenAngel, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 23.9.2024 02:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti