Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ráno

Ráno

kavec Básně » o Lásce

Anotace: ........

................................
................................





Raduji se ze všeho , co kolem sebe vidím
Slunce na obloze a po těle mrazivý závan studeného vzduchu
Cesty jsou zas přeplněny zbytečnými auty
Modravá pára výfukových plynů halí mou postavu
Bojím se pohlédnout pravdě do očí :
- - - Zabíjíme sami sebe - - -
Na přechodu stojí houf malých dětí
Za nimi přečnívá vychrtlá stavba Nové radnice
Nastrojený stromeček z uměliny a pár spadlých
Betlémských hvězd
Toto jsou kulisy dnešního rána ...





Ještě před chvílí , jsem cítil váhu tvého těla
na své pálící nahotě .
Ještě jsem dýchal s tebou společným dechem
Jakoby tvého obrazu nebylo , či ubývalo
s postupujícím časem
Pak jsi se začla rychle oblékat
Snad na tvých šatech závisel osud celého světa
Jsi zase hnána po neznámých cestách
dělat to , co ani nechceš
Neptám se tě na nic
Vždyť unáhlená slova by stejně nic nevyřešila
A zítřejší den nám přinese úplně jinačí starosti
Tak alespoň si schovávám tvůj poslední pohled
na smutnější časy ...





Také vstávám
Abych zavřel za tebou dveře
Do svých něžných snů ...
Publikoval(a): kavec, 2.12.2011
Přečteno (187x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: modrá, enigman, Kars, Martin Havlíček, NikitaNikaT., mawi, J's .., Marci-Tami, Agniezka

Spodek

Stránka generována 23.9.2024 03:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti