Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zlatojasný nach

Zlatojasný nach

xoxoxo Básně » o Lásce

Anotace: """""""""

"""""""""""""""""""


Ty voníš mi deštěm lásko
v hlubinách skvoucích potěšení
smilování i odpuštění
za tužbami s neřestí
ta metropole citů až k nebi ční..

Jsi má krev znící poezií
sochař v říze běloskvoucí
nádherných okamžiků
Paleta lásky na dlani
kde něha tvá mě zahalí
Nocí tebou skonejšená
světlo pije z mateřského mléka

..a klíčovou dírkou
proplouvá celý oceán
do Diova chrámu
Ve Tvé náruči
nevnímám chladna k ránu
zanechal si ve mě horkou stopu
v sonátě měsíčního svitu

..mé Borneo v oku hurikánu
Do tebe prorůstám
zbavená závoje
Sněhobílé plachty
přes mé boky
rozbřeskem přiblížíme se
ke vzdáleným bójím
Tvé ruce lastury..
hladiny kropí
Jupiter mou ženskou přísahu tají

Jsi můj thrák z Eladiovského kolosea
od krále Kefea kde krev vřela
z popela bitev..
znovuzrození světla
..a já bakchantka thrácká
do kříže tvého vyřezávám LÁSKA..

písmena tak sladká
s pekelnou výhni
zlatojasný nach
co plení slovo ..ach!

Výzva ve tvých očích
přes syrské Tvé kopí
..celou mě uvnitř drtí

"
"

http://www.youtube.com/watch?v=dtu2h-BROHQ&feature=related
Publikoval(a): xoxoxo, 30.11.2011
Přečteno (108x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., střelkyně1, enigman, J's .., CULIKATÁ, Lilien

Spodek

Stránka generována 23.9.2024 04:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti