Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ruže

Ruže

Basničkářka Básně » Smutné

Anotace: Je to o růži ktera není oblybena (aspoň se to tak da nazvat).

Byla jednou jedna růže,
A ona byla bílá.
Všichni o ní říkali,
„Bílá růže,nic nezmůže“!
A ona byla smutná.

Šel kolem ní jeden pán,
černý oblek,černý plášť !
Jak se na ní podíval,
růže v tuhle dobu
byla žluťounká.

Všichni v tom obdivu,
Dívají se na květinu.
Co to bylo?Byl to zázrak?
Bíle růže byla žlutá.

Růže náhle zčervenila,
Byla červená jak jablíčko.
Nikdo neví co se děje,
ani růže neví proč.

A pán kráčí zase dále,
A květina zase zbledne.
Ale všichni co se smáli,
Náhle zbledli a samým
Štěstí si je brali
všechny dámy.
Publikoval(a): Basničkářka, 29.11.2011
Přečteno (192x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Huhlinka, James Libustka, Kapka, Květka Š., J's .., LIŠKA76

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti