Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

POHÁDKA O MOTÝLOVI

POHÁDKA O MOTÝLOVI

Josef Kvičera Básně » o Životě

Anotace: Josef Kvičera : NÁVRATY (2010)

Byl jednou jeden motýl
co ustřihli mu křídla
a z květu na květ
dál létat moh‘
jen ve svých myšlenkách…

Kolik mu zbylo noh?
Těch jenom pět.
Když sedal na kytkách
jednu mu pavouk sněd,
a motýl špatně chodil…

A jak to bylo dál?

Ten motýl sed‘ a psal.
Do veršů své sny dal
a znovu k obloze se vznes…

A to, že neštěk‘ po nich pes,
to zase tak zlé není!

Hlavně, že básně Vám,
co mají srdce motýlí,
přináší aspoň na chvíli
kousíček potěšení…

Motýl nezůstal sám…
Publikoval(a): Josef Kvičera, 29.11.2011
Přečteno (694x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, střelkyně1

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti