Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

kuchařka zatápí

kuchařka zatápí

*

Už popel vychladlý přinesla ze dvora
kde zmrzlé kaluže praskají pod nohama
kočka se plete pod nohy jak stará dobrá známá
vleje jí mléko do misky a šeptem zavolá...

Nad lesy hvězdy mrazivě se choulí do šedi úsvitu...
naláme suché roští
pak škrtne zápalkou a první dým se pouští
na cestu dalekou do rozespalých polí...

Vlasy má zcuchány a hledí zádumčivě
do hrnce zeleného drobí kostky melta kávy
nad plotnou studenou plamínek skáče hravý
a v chlévě ze spánku zafrká teplé hříbě...

Ještě by chtěla spát...
víčka jsou jako centy
stín ohně na stěně
jí dělá komplimenty

Ve vzduchu ostře voní povidlí
zamete uhlíky co rozdrtila patou
za dveřmi spáči v peřinách si chrápou...
a ona slastně dřímá na židli...

*
Publikoval(a): střelkyně1, 27.11.2011
Přečteno (278x)
Tipy (56) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, Doradolanska, MaCH007, děda včela, lénuška, Danger, dlouhejkour, modrá, kasparoza, hašlerka
ikonkaKomentáře (23)
ikonkaDoporučit  (1x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti