Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Žena ve slamáku

**Žena ve slamáku

Květka Š. Básně » o Lásce

Anotace: ..a vážky nad lekníny jim lásku popřály..

~~~*~*~*~~~
Na staré loďce pluje
zná tu mírnou řeku
nad hlavou má nebe
jen mrak dělá stín,
tam ze břehu mu mává
žena ve slamáku
v záliv vodních květů
chtěla by plout s ním.

U břehu zastaví
té ženě ruku podá
a ona potom s díky
do loďky přisedá,
ti dva pak v loďce plují
v ten záliv vodních krás
jeden květ leknínový
pak ženě zdobí vlas.

Muž ten ji obejme
vždyť víš,ty jsi má
co se mnou ráno snídá
a večer usíná,
ty chutnáš jako jahoda
jak tymián mi voníš
ve tvářích ruměnec,
mé lásky se bojíš?

Potom z té vodní krásy
ke břehu dopluli
a vážky nad lekníny
jim lásku popřály...

~*~~~*~*~*~~~*~
Publikoval(a): Květka Š., 26.11.2011
Přečteno (180x)
Tipy (36) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Do-sna, Karel Halapartna, Valentin Pontifex, LarryJ, hašlerka, enigman, Marci-Tami, Kars, Sekvalekva, la loba
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 23.9.2024 04:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti