Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

3minuty za liter

3minuty za liter

Kars Básně » Smutné

Anotace: Liter mi neodpověděl na dotazy, co jsem chtěl znát, zná je někdo snad?

++

Ach Litere, cos mi to udělal,
měl jsem tě rád a tolik miloval,
proč zhroutils' mi zbožňovaný svět,
proč vydal ses na nepřehledný let?

Byl jsi mi oblíbeným přítelem,
já věnoval ti mé básničky,
tys byl tím, kdo s přehledem,
těšil přátele i ostatní lidičky.

Teď bloudím v modrém světě,
ty nabízíš mi různé věci,
po kterých netoužím přeci,
mě fakt nezajímá,
před kolika minutami
mě někdo sledoval,
kolika lidem jsem k přátelství
souhlas dal.
A jestli jsem si někoho oblíbil,
je soukromá věc,
přátelství mezi lidmi je
posvátné přec.

Prosím,
dej mi zas jednoduchost a jeho sílu,
ať snadno se doberu ke každému dílu,
řekni, kdo dal mi hvěždičku,
abych si přečetl i jeho básničku,
ukaž nám ty nejlepší básníky,
aby si je přečetli i ti, co je neznají,
by zkoumali skvělé veršíky,
uklidni ty, co v tobě tápají.

++
Publikoval(a): Kars, 25.11.2011
Přečteno (188x)
Tipy (33) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Malce, Lilien, Vil, la loba, Josef Kvičera, René Vulkán, NikitaNikaT., Sekvalekva, Elisha, CULIKATÁ

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 13:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti