Vydáte mi to?
Vydáte mi to?
Anotace: takhle nějak to bylo
Já: Vydáte mi to?
On: Ukažte mi to!
Já: Tady to je celé moje.
On: O čem to je?
Takhle žiji
a tom píši …
a v téhle básni je
jak rvali jsme se
se smrtí …
Začetl se pozorně a pak mi řekl
ten mocný pán smutně a tiše
„Milý pane, takhle že se dneska píše?“
…a podal mi svá díla
(a verše přátel)
jak pozdravení pokoje
A já četl ve stoje
… vykašlané slabiky
vysmrkaná slova
raněných pocitů
špinících papír
jak zaschlé zvratky
na umakartu …
Pak mi konečně došlo
že jsem cizí pro tuhle partu
kde ruka ruku myje
ejakulátem
bez spermie
Publikoval(a):
René Vulkán, 25.11.2011