Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Roubenka

**Roubenka

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: ..o dřevěné chaloupce,kamnech,koláči a tak..

***/\***
Dřevěná roubenka
vesnická chaloupka
až ven zní písnička
přes okna maličká.
V kamnech se topilo
na kamnech vařilo
bylo tam příjemně
jak v létě tak zimě.

Z komínu stoupá dým
zaklepat to já smím
vítá mě babička
proto ta písnička.
Cikorku nalila
koláč ukrojila
vanilkou cukruje
páni,ten šmakuje.

Pak pošle dědečka
pro láhev vínečka
spolu si štrnkneme
na zdraví pijeme.
Ve staré roubence
červenají líce
nerada odcházím
ve městě se ztrácím.
...
Zůstala vzpomínka
obrázek roubenka
co bylo to bylo
krásně se tam žilo...

***-***-***-***
Publikoval(a): Květka Š., 24.11.2011
Přečteno (125x)
Tipy (24) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: hašlerka, enigman, Ružka, Sekvalekva, Psavec, zelená víla, Kars, střelkyně1, Kapka, vodnař

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 08:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti