Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Klam za pravdu

Klam za pravdu

NikitaNikaT. Básně » o Lidech

Anotace: Snad jednou si všechno řekneme, až bude zájem na obou stranách. Na mé straně - ano. ZN. Každý den je jen jednou za život a život se má žít, ne přeživat, ani proživat, nýbrž právě žít naplno.

Proč snažíš se lidem
stále tak ubližovat,
své stopy viditelně… zanecháváš.

Proč jenom je chceš
stále tak ponižovat,
raději lži, než pravdu… vyhledáváš.



Říká se:
že i slovo dělá člověka

          a

představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí
(Karel Čapek)



Ubližuješ i sama sobě
a jednou si to přiznáš,
nos nahoru, ostatní jsou… spodina.

Hrdostí srdce si kameníš,
v intrikách se dobře vyznáš,
zaslepilo Tě Tvé lásky žárlení… vidina.



Říká se:
lásce neporučíš

           a

milovat někoho, znamená pochopit i to, že Vás nemiluje
(Romain Rolland)





Copyright © 2011 NikitaNikaT.
Publikoval(a): NikitaNikaT., 20.11.2011
Přečteno (255x)
Tipy (28) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Maryje..., Sekvalekva, Martin Havlíček, modrá, James Libustka, Hazentla, Danger, střelkyně1, labuť

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 10:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti