Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V hlubinách staletí

V hlubinách staletí

---http://www.youtube.com/watch?v=KNEbDN985dk


Svět má svá světýlka
rozzářených pochodní
v šedivosti všedních dní
I když v davech neznámých tváří..
cítíme se ztracení

Každý den je dar
který pro jiné -může být poslední

Nikdy nebe nebude modřejší
s dotekem lásky
v dětských očích
ukryté tajemství
tyrkysových pobřeží
nekonečnost moří..

Dívejte se přes sklíčka fantazie
ten svět ožívá i zaniká
znovu povstává z popela
válek a genocidy …
minulostí i přítomností
pokračuje budoucností
…rotación del tiempo..

Dýchejte zhluboka i když srdce bolí
z bolestí nová naděje se rodí
Tajemství hvězd
tisíciletí promlouvají
nesená bouří nepokojů
Nejsme sami
v nekonečném rozpínání
ve vzdálených galaxiích
Dávno tady byli..
a jsou mezi námi

Čas nehraje roli..
tajemné brány se otvírají
snad za dva roky..
kdo ví..

Východy v purpurech ranních
novou nadějí,rodícího se světla
Pro básníky inspirací
tisíckrát zdviženou žárem
v žilách bouří divoká krev
Z vonných jiter
utkají si šat
rozprostřou křídla slov
v hlubinách staletí

Život někdy je prokletí
smyčka která přiškrtí
vzlet i pád
někdy jen tak proletí
jak blesk nás rozdrtí
přesto i když je závratí
chce se žít!

Věky točí se v jediném kruhu
alchymisté hledají kámen mudrců
od pólu k pólu
Lapsit exillis
mocí svou učiní
že lidé nestárnou

Vědomost moci ukryta ve vzácném kameni..

Čas plyne a vše se mění
jednou najdou ho vyvolení

V hlubinách staletí
pod hvězdami spí
se svým tajemstvím
Studnice naplnění
mystickou mocí

..skrytých odpovědí..
Publikoval(a): xoxoxo, 19.11.2011
Přečteno (117x)
Tipy (20) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: dlouhejkour, René Vulkán, enigman, Mbonita, NikitaNikaT., labuť, CULIKATÁ, la loba, Psavec, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti