Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jsi

Jsi

Jsi ze všech náhod jistý cíl,
v rašeliništích pevný jíl,
jsi brzda u mých přemetů,
dráha posledních doletů.

Jsi oáza v saharských dunách,
jediný divák na tribunách,
odpůrce ve všech smírčích soudech,
úsečka o třech i čtyřech bodech.

Máš jenom černou na paletě,
tisíckrát ne v jediné větě,
heřmánkem voníš v městském parku,
jsi Ráj i Peklo v jednom dárku.

Jsi potomek všech výtržníků,
do deště chodíš bez deštníku,
vždy proti proudu řídíš lodě,
jsi zkrátka živel,blázen, poděs…
Publikoval(a): nejsembásník, 19.11.2011
Přečteno (328x)
Tipy (40) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: michaela07, Martina Primová, Lilien, dlouhejkour, vodnař, Maryje..., Sekvalekva, Martin Havlíček, Kain, Veruu
ikonkaKomentáře (12)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 04:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti