Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nesmrtelní

Nesmrtelní

only-me Básně » o Životě

Anotace: Inspirováno ságou od Michaella Scotta- Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela

Oni
sledují, jak se my bojíme,
bez předem daných okolností
až jednoho dne skončíme.

Oni
se jen můžou divit, kam ten spěch,
aby jsme splnili naše povinnosti
ikdyž je to nekonečný koloběh.

Oni
ze zákona žárlí, když my máme radost,
z nového života, nového stvoření
zaplatili neplodností za svou trvanlivost.

Oni
trpělivě čekají až přijde jejich den- pár století
tasí meče a za svou stranu jdou smrti vstříc
v bitvách poraženi umírají jen jako oběti.

Oni
v tichosti sledují ten zmatek světa,
všichni jsou jen loutky, nikdo nezná pravou líc
jak jen v té hře bude znít poslední věta?

Žijí, jako dávno mrtví,
minulost už nikdo nezmění,
oni ji znají, v srdci jim kotví,
takoví jsou nesmrtelní.
Publikoval(a): only-me, 18.11.2011
Přečteno (78x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bad Monkey, Martin Havlíček, NikitaNikaT., koala-pancake

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti