Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Záhon s růžemi

**Záhon s růžemi

Květka Š. Básně » o Lidech

Anotace: ..o růžích,obrazu a jedné staré paní..

***-***
O ty dva záhony s růžemi
stará se milá paní z přízemí
z odkvetlých růží sbírá
tu krásu
pak si je nalepí do obrazu.
Napřed je rovná,do barev třídí
a v myšlenkách už obraz vidí.
Z okvětních lístků doběla
nevěsta se ji líbila,
z růžových udělá tváře smějící
z červených lístků drží kytici
a z lístků žlutých růží
vlasy má jako princezna,
tak jak ta dívka od vedle
mladá,krásná,líbezná.
Aby svůj obraz paní dokončila
pár lístků čajových dobarvila,
z okvětních lístků černé růže
k nevěstě udělá i muže.

Ten obraz však v galérii nevisí
a další? Ne,paní už nezkusí,
někdo ty růže u domu polámal
tím milé paní kus života vzal,
teď jen z růží planých sbírá lístky
suší je na čaj,na bolístky...

-*---*---*---*-
Publikoval(a): Květka Š., 18.11.2011
Přečteno (164x)
Tipy (27) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Josef Kvičera, Psavec, Mbonita, Modřinka, Lilien, Elisha, hašlerka, xoxoxo, CULIKATÁ, Lota
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti