Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Lekníny

**Lekníny

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: ..znám vodní hladinu a tam je snad záhon leknínů..

~~~*~~~*~~~
Po pár dnech deště
nebe už jasní
na krásu jezera
pohled úžasný,
snad celou tu vodní
modravou hladinu
ozdobil záhon
kvetoucích leknínů.
Stříbromodré vážky
kolem poletují
a ty krásné květy
na vodě se chvějí.

Ve vrbách na břehu
v listí vítr sténá
voda se tam barví
od nich dozelena,
k večeru už slunce
rudne na západě
a potom se zhlíží
v té modravé vodě.
S večerem se setká
den s tou temnou nocí
proto dáme sbohem
leknínům i Slunci...

~*~~~*~~~*~~~*~~~*~
Publikoval(a): Květka Š., 16.11.2011
Přečteno (326x)
Tipy (19) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: CULIKATÁ, la loba, Martin Havlíček, hašlerka, Mbonita, Elisha, 1a, labuť, NikitaNikaT., modrá

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti