Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ptal jsem se.

Ptal jsem se.

1a Básně » o Životě

Anotace: Dlouží se stromů stíny a k zemi padají životy, jako zralé jeřabiny.

Ptal jsem se.(Odrhovačka)
j.m.

Ptal jsem se slunce
kolik mám ještě dní
než mi zasvítí
loučí poslední

Ptal jsem se větru
jak dlouho budu žít
on se jenom smál
jak dlouho budeš chtít

Ptal jsem se ptáků
kudy správný směr
kterým mám se dát
na jih,nebo na sever

Ptal jsem se řeky
kam plyne její proud
sedni na vory
můžeš se mnou plout

Sedni na lodě
dopluj až k moři
sleduj kam plavou
zlatí úhoři

Až ti zaduje
vítr v ráhnoví
zeptej se slunce
snad ti odpoví
možná,že to ví

Ptal jsem se slunce
…………….

CDG
GDEmi
CDG
GD
Publikoval(a): 1a, 15.11.2011
Přečteno (90x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: hašlerka, Ružka, Mbonita, Martin Havlíček, labuť, Psavec, modrá, Květka Š., NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 09:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti