Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Barevné podzimno ve mně uvízlo

Barevné podzimno ve mně uvízlo

Mbonita Básně » o Životě

Anotace: ...něžná melancholie..má ženská podzimní melodie..

Chutnám vinobraním,
moštováním i povidly.
Plodnost mnohobarevná.
Já po lokty švestková
na ústech chuť jablečnýho moštu.
Oči jiskřící mladé víno.
Zimo, jo zimo,
budu hřejivě připravena na tvůj příchod.

Nakrmená dary,
provoněná bohatstvím zralosti plodobraní.
V copu zapletené šípky,
odlesky bezinek v očních panenkách.
Na cestách sbírám
ostrost slunečných rán…v dechu.
Usmívání pavučinek babího léta
zdobí mi lýtka,
jak krajkové podkolenky.

Šťastná stojím na zápraží
z bronzově zářících kaštanů.
Luceren podzimu.
Svítí na cestu ke mně.
Poutníče !
Čekám Tě…
Publikoval(a): Mbonita, 14.11.2011
Přečteno (581x)
Tipy (66) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Do-sna, Pawelin, Markéta Hl., zelená víla, karel.sp, Agniezka, Paulín, Maryje..., Sekvalekva, Hazentla
ikonkaKomentáře (31)
ikonkaDoporučit  (1x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 08:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti