Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Polopravdy, chtějí být pravdy

Polopravdy, chtějí být pravdy

NikitaNikaT. Básně » o Životě

Anotace: Jenom ty a já, až budeš chtít, nenech svá slova na stránkách jenom prázdně tlít... nech lži konečně spát, zkus odpovědi, řešení dát. Pochop a neubližuj, máš ještě určitě srdce, máš ještě určitě kousek místa v duši a střípek myšlenek o opaku...

Už je to dávno,
snad černý mrak
stále halí světy…

Snad šachové partii rozehráno,
nač oblékat neustále černý frak,
hájit si svoje zájmy, polopravd střety.

Ublížit až do nitra,
párat život druhým
proč, proč tomu tak…

Proč to nevyřešit dnes, ne až zítra,
děláš ze sebe pořád člověka hluchým,
nejsem to já, kdo dělá ze srdce svého vrak.

Netopím se v nejistotě,
netropím jiné hlouposti,
nebolí mě myšlenky od zlosti,
nežiju v citové, srdeční samotě…

Tak proč bys měla ty?

Dnes je nádherně, Slunce svítí,
je jasná obloha, proč nezajít… na dobré pití,
malá procházka, pár pravdivých slov…

… to konečně všechno vyřeší.

Nečaruj mlhu a nevymýšlej nové lži,
které ubližují mnoha lidem.

Nech dnešní Slunce proniknout do srdce a své duše.

Copyright © 2011 NikitaNikaT.
Publikoval(a): NikitaNikaT., 13.11.2011
Přečteno (138x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Kett, Mluvenka, la loba, Mbonita, Elisha, CULIKATÁ, Kars, Kapka, Hloubavá
ikonkaKomentáře (13)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 08:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti