Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ty ...

Ty ...

kavec Básně » o Lásce

Anotace: ...

.....................
.....................




Pozapomenutý chameleón noci převlečený za barevného šaška .
Někdo z povzdálí pozoruje sám sebe a díví se ,
že tak nevypadá .
Tvá bílá nahota pochází z padlého anděla ,
co dal přednost lásce , před nesmrtelností nebe .
Jsi něco tak zázračného , že každé vysvětlení tvé krásy
a citu pokulhává samo před sebou .
Tvá lehkost s níž žiješ svůj život , mi připomíná ,
uspořádaný let tažného ptáka do teplých krajin .
Jen proudící řeka možná připomíná tvůj věk ,
v neskažené mladosti zapomenutého léta .
Když líbáš , každý nerv mého těla kamení úžasem ,
nad tvou vstřícností jahodových rtů .
Je na čase začít hledat tvé stopy , které jsem
v návalu hloupých zbytečností ztratil .
Vím , že někde jsi a máš na jazyku stejné otázky ,
jako má otevřené srdce stvořené pro lásku .
Každou noc stahuji do svých náručí světlo hvězd ,
abych mohl vytvořit tvou podobu , podobnou ,
samotnému Bohu …



Jen slova básně mohou vyjádřit to ,
co se dávno rozplynulo v zapomenutí duše .
Vím , že naděje umírá poslední , proto neustále doufám ,
v nemožné a pro druhé zbytečné .
Snad , někdy začneš přemýšlet o všem , co člověk ztrácí ,
v okamžiku , kdy přestává milovat …..



Odhodlán , odejít navždy …
Publikoval(a): kavec, 11.11.2011
Přečteno (289x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: hašlerka, Psavec, labuť, modrá, LIŠKA76, Kars, Květka Š., střelkyně1, Jana M., zelená víla

Spodek

Stránka generována 13.11.2024 19:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti