Půlnoc
Půlnoc
je půlnoc za branou
snažím se k loubí dovidět
kde stávali jsme spolu
a já ti ústa mátla
s nebývalou lehkostí
jen krok
u kašny Zpovědníka
z vin se vypopelím
vytřesu peří
a do srdíček listů
vtisknu svoje měj
mě dál
je půlnoc pod morovým sloupem
tu před očima Panny
ti rukoudáním
nehynoucí ráno slíbím
a klíček pod kamenem
a dravčí křik
v té výšce na ambitech
v řetězech ležících
své srdce k spánku ukonejším
je půlnoc věčných slibů
a u Jakuba
probouzí se zvon
Publikoval(a):
Hesiona, 9.11.2011