Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ve strunách

Ve strunách

Kars Básně » o Životě

Anotace: Vzpomínková, steršího data narození

++

Jsem šťastný?
Asi, snad
nač se ptát
myšlenky opouští chvíle
vzpomínky jsou milé
a umí hřát.

I tenkrát padal sníh
již pokolikáté
ševelil ve větvích
vločky tančily
a já v nich
hlas mi jih
bdím, či snad sním
já bláhový
pokojík podkrovní
s výhledem do ráje
dveře zamčené
vypadlá, stará klika
v trámu slyšet tesaříka
ruka, co svléká mi šál
a za okny vločka za vločkou
padá dál a dál.

Pak tóny uhasily v srdci chlad
a sníh dál kupíl se na římsách
vzpomínka co zahřeje snad
když o lásce já zpíval
ve strunách.

++
Publikoval(a): Kars, 6.11.2011
Přečteno (116x)
Tipy (23) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Vil, lénuška, andel.smrti, CULIKATÁ, Martin Havlíček, la loba, modrá, enigman, labuť, nejsembásník

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 06:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti