Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

NADĚJE

NADĚJE

Elisha Básně » o Životě

Anotace: naděje

jak zmačkanej svačinovej papír
nebo uzel na kapesníku
nebo ten co z kaluže se napil
a ještě dává slova díků
jak stařec který moře přání nenaplnil
a televizor černobílý který v tom nejlepším zrnil

proč toho nažerem se lopatkami z kýble
a štěstí jen se trošku mihne
a my s tou hubou roztaženou od lopatky
sotva tak dočkáme se jedné kapky
co uvízne nám na rtu a pak steče
už je tu konec nadějí a jenom smeče
a nelítostný boj o jednu kapku koncentrátu
co jsme si vyždímali i z ostnatejch drátů uvěznění

naděje neumírá – naděje je a nebo není
Publikoval(a): Elisha, 6.11.2011
Přečteno (123x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: rezina

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 06:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti