Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jeřabiny

Jeřabiny

kasparoza Básně » o Přírodě

Anotace: O barevném podzimu ...

Hrst jeřabin
………………………… co na stromě ve slunci jiskrně svítily,

hrst jeřabin
………………………… co vůni babího léta v sobě ukryly,

hrst jeřabin
………………………… co kousky šňůrky v korále spojily,

hrst jeřabin
………………………… co na těle jak oheň pálily

hrst jeřabin
………………………… co stříbrné pavoučí sítě pokryly,

hrst jeřabin
………………………… aby můj stud mistrně zakryly,

hrst jeřabin
………………………… jejichž šťáva je sladká jak svítání,

hrst jeřabin
………………………… jak láska jež k šílenství dohání

hrst jeřabin
………………………… a co jak krev mezi prsty protéká,

hrst jeřabin
………………………… je jak vzpomínky na milého člověka.
Publikoval(a): kasparoza, 4.11.2011
Přečteno (622x)
Tipy (27) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Cecilka, zelená víla, hašlerka, la loba, Mbonita, CULIKATÁ, kavec, Kytka62, labuť, Květka Š.
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (5x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti