Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

SVĚT

SVĚT

ZENITZERO666 Básně » Sci-fi, fantasy

Anotace: Život je zázrak... možná pochod slepých evolučních sil... nebo snad dílo stvořitele? Ale kdo potom stvořil zákonitosti hmoty, prostoru a času?... Nebo spíš co?... Řekněme že výše zmíněné zákonitosti jsou stvořitelem našeho světa i nás samých.

Nekonečnym vesmírem
Zemička si pluje,
v postranim rameni
gelaxie levituje.

Super struny v quarky,
quarky v částice,
neutron, elektron, proton
zas v paletu atomů.

Atomy vytvářej látku
mnoha pestrých struktur,
hmota modeluje tvary
nekonečných skulptur.

21 procent kyslík
a procento dalších plynů,
sedmdesát osm dusík,
měsíc, příliv a sklon osy.

dvacet čtyři dílů času
čtvero ročních období,
jaro, léto, podzim, zima
a stvořitel? - Kdopak ví.

Slepé síly evoluce,
Pán Bůch, Aláh, Jehova?
A kdo stvořil stvořitele?
Je to pořád do kola.

První vejce nebo slípka?
Kdo dal první semeno?
Tisícero otázek,
odpovědí vícero.

Z čehosi tu něco vzniklo.
Však kde to má hranice?
Nekonečno či konečno?
Co si jde jde představit líp?

Kde nebo kdy vesmír začal
a kde vlastně končí?

Pokuď někde končí,
tak co je tam dál?

A jestli je bez konce,
jak to vypadá?

Nekonečný prostor,
představa to šílená,
a uprostřed toho všeho
jedna Země ztracená...
Publikoval(a): ZENITZERO666, 30.10.2011
Přečteno (654x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: lénuška, koala-pancake, Ružka, Martin Havlíček, Andy86, Emmelia, la loba

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 03:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti