Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Svatý Václav

Svatý Václav

Stanislav Chadim Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Báseň poukazuje na českou společnost, která místo aby spolupracovala, bojuje navzájem mezi sebou.

28. září za úsvitu,
vévodo české země už jsi tu.
V plné zbroji,
podíváš se na zemi svoji.

Tvá přilbice,
pod ní šlechtická mozkovnice,
skrývá plno ušlechtilých myšlenek,
udělat lék,
čas se skrátka vlek.

Čech není jak tvůj věrný oř,
spíše je takový nevkusný tchoř.
Strašně se tady udává,
nikdo se nedovolá rytířského práva.

Potřeba tvého železného meče
aby lidé vzali do rukou své klíče,
začali zvonit ne na lepší časy,
ale na úctu k sobě i k lidem jiné rasy.

Nezáleží na barvách,
ale na činech,
které provede,přizná a potrestá
každý správný Čech.
Publikoval(a): Stanislav Chadim, 27.10.2011
Přečteno (1015x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 23:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti