Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Klaun

Klaun

Globodecristal Básně » Smutné

Anotace: kouzlo a tajemství jejich úsměvu

Smutný člověk hledal úsměv,
hledal důvod proč se smát,
chtěl mít zase důvod pro zpěv,
se světem se přestat prát.

Zkoušel hledat na ulici,
zkoušel hledat - marně,
pokusil se nalézt v srdci,
zkoušel hledat v pravdě.

Nalezl jen matný záblesk,
možná plný klamu,
vyrazil rychle - jako blesk,
vyrazil do světa klaunů.

Vtrhl tam - klepot neklepot,
vítán či nevítán,
z čela otřel si rukou pot,
slyšíc "Buďte přivítán"

Pohlédl mu na ústa,
zklamán tím, co viděl,
"Kde máš úsměv pro krista?"
odpověď již předem věděl.

"Byl jsem tím čím jsi ty dnes,
hledal jak pomoct lidem slz se zbavit,
svoje bych na tváři přeci jen snes,
tak namaloval jsem úsměv a šel lidi bavit."

"Byl jsem a zůstávám,
klaunem smutným,
slzy si nechávám -
pod make-upem mastným."
Publikoval(a): Globodecristal, 26.10.2011
Přečteno (179x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, koala-pancake, Averzus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti