Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

VODA

VODA

ZENITZERO666 Básně » o Přírodě

Anotace: Mé rýmy, plynou jako Vltava, věděl to i Smetana, i když promlouval jen tónama... Deph

Teče, cáká, kape, stříká,
voda základ života,
v oceánech přesolená
v ledovcích dražší než ropa.

Káranka poněkuď tvrdší
však Želivka - kvalita,
vymazlenej Rajec piji
kdepak nějaká Matonka.

Z čističky mě málo láká
když vím kudy protekla,
vyčistit se ale musí
byť ji mohla příjmout řeka.

Krůpěj rosy, kostka ledu,
pára, mraky, obloha,
nádrž hajzlu, vločka sněhu,
kolik podob voda má?

Není voda jako voda
ač v zásadě stejná,
jedna křišťálově čistá
jiná špíně věrná.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 22.10.2011
Přečteno (502x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Charibeja, Ružka, Andy86, J's .., koala-pancake, la loba, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 14.5.2024 16:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti