Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sedm kapitol

Sedm kapitol

Aniel Básně » ?nezařazené?

Anotace: Povolání-Slib-Za mostem-Rozjímání-Beznaděj-Druhý dech-Návrat

Povolání

Už tě volají
Slyšíš to
Přichází setmění

Je to má povinnost
Měl bych se připravit
Vydat se přes mrtvý most
Do tmy se ponořit

Slib

Mizím v tvém pohledu
Tvé tajemné oči
Vrátím se za chvilku
Vrátím se zpátky

Za mostem

Procházím pustinou
Supy mě hlídají
Lítají nade mnou
Na mou smrt čekají

Procházím chladnou pouští
Kolem jen smrt a zbytky těl
Chrání mě prst na spoušti
Můj jediný přítel

Rozjímání

Kdy zase uvidím světlo
Tolik utrpení a bolesti
A vlastně za co
Za co jsem tady

Jak blázen jsem se hnal
Do boje utíkal

Beznaděj

Teď schoulen v úkrytu
Čekám až bouře stichne
V rukou svírám tvou fotku
Jak jsem se měli krásně

Však tvé obrazy již blednou
A mé vzpomínky šednou

Už na mě nečekej
V utrpení má duše umírá
Obklopuje mě beznaděj
Jsem jako kořist lovcem uštvaná

Druhý dech

V ruce svírám tvou fotku
Mou naději
Slíbil jsem ti že se vrátím domů
Do tvého objetí

Kolem mě jen temné stíny smrti
Nějak to zvládnu prostě musím
Jen já sám obklíčen
Budu bojovat proti zlu zlem

Hnán touhou po domově
Hnán touhou po tobě

Návrat

Procházím otravou
Prudkým jedem
I supy bojí se
Vzlétnout tímhle směrem

Však někde tam v dáli
Za hranicí nemrtvých
Roste kvítí
Je tam klid a mír

Ty tam na mě čekáš
Čekáš na mé objetí
Publikoval(a): Aniel, 21.10.2011
Přečteno (49x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Martin Havlíček, la loba

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 18:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti