Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Fantazie snů

Fantazie snů

Globodecristal Básně » o Lásce

Anotace: Po večerech..

Noc, co noc, mou myslí vládne,
strašlivá avšak hřejivá,
tmy se nikdy nezalekne,
planoucí a svítivá..

je mou svíčkou ve tmě tmoucí,
temné světlo proniká,
je mou vodou lehce vroucí,
tělem i duší proplouvá..

Dere se do míst nepoznaných,
lehce nazkrz bláznivá,
Jednou nohou ve dnech nočních,
rukou tvář si zakrývá..

druhou nohou zlehka kráčí,
s rozvahou a nepadá,
setká-li se s pouhou křečí,
ani chvilku neváhá..

Jde pouze za svým cílem věčným,
tichem ohluchlá,
Jde pouze za tím jedním sličným,
nedočkavostí zblázněná..
Publikoval(a): Globodecristal, 25.9.2011
Přečteno (303x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Martin Havlíček, GAIA77, SrdceNaDlani

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 01:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti