Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slepá cesta

Slepá cesta

Last Básně » o Životě

Anotace: jako to přísloví.. "Mezi slepími jednooký král." stará báseň kterou jsem po hodně dlouhé době našla ve svém bordelu :)

Až pokácíš svůj života strom,
až projdeš údolím stínů.
Až udeří do tebe blesk i hrom,
neujdeš ani cesty své polovinu.

Musíš lámat skály,
přeplavat všechny oceány.
Jít za nosem a stále do dály,
nesmíš přijmout pomocnou ruku,
i kdyby ti ji 100x podávali.

Né na koni,
né ve stroji,
pouze ve svém kroku,
tvůj přítel smí kráčet po tvém boku.

Draka bez meče skolit,
sta upírům do srdce vrazit kolík,
Krev nepřátel v řeku jak Nil prolít,
vším tím utrpením bez slzy projít..

Až tohle vše vykonáš a ujdeš,
místo ke mě,
zlákán do doupěte neřesti budeš.
Blázne já sem jen země..
Tvůj blud co jsi si vytvořil?

Pořád si byl u mě....

O vše přijdeš v jednom špatném kroku.
Proč jen si to vše přehlížel
a jen pro pár ubohých okamžiků..
Neprozřel v tom co každý viděl.

Teď už tě čeká jen smrt..
To co cítíš není života pud,
je to jen tvůj stud...
Publikoval(a): Last, 10.9.2011
Přečteno (181x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koala-pancake

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 07:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti