Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hřebci stesku

Hřebci stesku

James Libustka Básně » Smutné

Anotace: ............

v širých polích
nahé duše
teď rozběhl se stesk
jako hřebec
pádí
kluše
v očích slzy
schází lesk

nespoutaný
bez oprátky
uhání vstříc
pasti žalu
stále vpřed
ni o krok zpátky
strach je cítit
v jeho cvalu

vyčerpaný
dechu ztrácí
pak naposledy
sbírá sil
v propast
střemhlav
jako ptáci
na dně duše
nářku pil

a za ním další
z jeho rodu
stejná cesta
stejný pád
na dně duše
v jednom bodu
začal pláč můj
vyvěrat

nad těly hřebců
stesk se vznáší
plní nitro
zármutkem
od dalších kopyt
již se práší
já prohrávám boj
se smutkem
Publikoval(a): James Libustka, 27.8.2011
Přečteno (178x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, Martin Havlíček, donne, Marcone

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 16:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti