Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Konzum a nadbytek

Konzum a nadbytek

ZENITZERO666 Básně » o Věcech

Anotace: Vysát a zahodit. Věci se maj dneska tak že za opravu vysolíš víc než kolik ti daj v bazaru. A tak se vklidu vyhodí ještě použitelná věc. Tak se kupuje konzumuje a vyhazuje. Od Mekáčů až po marnotratnou plazmovou čumbednu, co se opotřebí už za pár let.

Konzum a nadbytek
degradace hodnot,
k čemu to opravovat
kup, použij, vyhoď.

Nekonečno adaptérů
ke každému přístroji,
ni omylem univerzál
co do všeho zapojíš.

Tisíce mobilů
a ke všem je jinej drát,
kapitalistickej bull shit
začíná mě pěkně srát.

Nadupaně přestřelená
cena když to kupuješ,
za to když to chceš zas prodat
každej tě stim fakuje.

Věci ty už dávno nejsou
co bývaly dřív,
všechno dneska připomíná
jen z tržnice kýč.

Osud každé nové věci
je už předem sběrný dvůr,
bez užitku vyhozeno
co zdobilo něčí stůl.

Dala ta věc lidem práci
příjmy, smysl, užitek,
svůj účel to vyplnilo...
.....................................
............už je to jen nadbytek.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 19.8.2011
Přečteno (192x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Přerushit, koala-pancake, Ružka, Martin Havlíček, Baruet, SrdceNaDlani, lénuška, Engliš

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 12:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti