Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zbabělá prohra

Zbabělá prohra

Baruet Básně » Deprese

Anotace: jak může zbabělec zvítězit?

Bez jediné výčitky,
bez objetí, bez prokletí
prohrávám dobrovolně ten svůj
života boj plný bolestí,
prohrávám stůj, co stůj.

Svírá se mi hrdlo
a krvácím z hrudi,
cosi ve mně už padlo,
a kdo to vzbudí,
vždyť já přece prohrávám.

Zbaběle utíkám, slabě,
klec bez výčitek už se zavře
a já půjdu do kytek,
tak jako tak mám vztek,
prohrávám a blahopřeji vítězi.

Prohrávám a jako dobytek
mířím svátek nesvátek
na jatka, čekám porážku,
nesnesu lichotku, zulíbám urážku,
své prohře se zcela poddám.

Sepíši, upíši zase a znova
závěť, na niž mi nestačí slova,
závěť má, prohra, již oheň hlodá,
to je ta má marná kleci svoboda,
prohrávám vznešeně s úsměvem.

Trpčí však úsměv, světe, jsi neviděl,
blázen by bláznu prohru záviděl,
v zajetí Brufenu, alka a Géčka
vracím se do dětství posbírat Céčka,
hrome, já prohrávám! Radujte se!
Publikoval(a): Baruet, 2.8.2011
Přečteno (294x)
Tipy (17) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Formis, Huhlinka, koala-pancake, Engliš, Andy86, Rezervé, Básník Kafka, Martin Havlíček, Marcone

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 23:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti