Jedinečnost chvíle minulé
Jedinečnost chvíle minulé
Anotace: O nenávratném okamžiku
Jen jednou, více ne
byla tu ta chvíle,
víckrát tu nebude,
nevrátí se, nepřijde,
ani vzpomínky ji nevzbudí.
Krásné a výjimečné
plné kouzel a dojetí,
pírka, co odletí
na vlnách snů,
na vlnách noci.
Shořely na popel,
ten v list už nesložíš,
je bráno na zřetel,
že v světě zabloudíš,
v té síni skel, zrcadel.
Jedinkrát v celém životě,
v hodině, sekundě, minutě,
den, který promarníš,
zpět ho už nevrátíš,
nezměníš, co se stalo.
Škoda chvil neradosti,
prokleté chvíle zlostí,
den, kdy se neusměješ,
škoda jej, škoda Tě v něm,
miluj a život bude Ti snem.
Publikoval(a):
Baruet, 24.7.2011