Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Živořivost

Živořivost

Pierre - Jean Pijan Básně » o Životě

Anotace: Při čtení je důležité respektovat čárky, tečky.

Je vlažná noc v měsíci červnu
a cvrček hraje tu píseň svou.
Však zemře než Ty napočítáš do dvou,
a zmizí v nekonečeném černu.

Mrtví z hrobů svou sílu pouští.
Vzpomínkami na lidský původ
vytvářejí dlouhý šedivý průvod,
leč žal jejich je neopouští.

Přijde den myslíš si že žiješ.
Ne! Ty jen dočasně přežíváš!
Temnotu kterou v sobě Ty nosíváš
se západem slunce opět vyliješ.

Pros! Pros ať dá Ti ještě den,
než skončíš na zlomených zádech povalen.
Publikoval(a): Pierre - Jean Pijan, 11.7.2011
Přečteno (82x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, koala-pancake, ZENITZERO666, Martin Havlíček, Sonja la Rosa

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti