Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Game Over

Game Over

SrdceNaDlani Básně » o Životě

Anotace: a další z let devadesátých

K minulosti obracím svou duši
dívám se hluboko zpět
kráse obdiv sluší
ale mě nesluší tenhleten svět.

Pár šťastných chvílí
pod návalem bolesti
touha po smrti sílí
chci ránu z milosti!

Nestálo by za to
prožít všechno to zas
a nestojí za to zůstávat dál
cenu nemá zlato
ale upřímný hlas
tak proč bych dál hrál?

Jsem jen figurkou prostou
téhle hry obří
podlost a nenávist rostou
přežívaj špatní a né ti dobří.

Tak nauč se lhát
zrazovat důvěru
cizímu neštěstí smát
uznávat nevěru
přežije kdo umí
svoji zbraň nabíjet
ovládnout svědomí
a ničit a zabíjet.

Nechci být jedním z nich
a nechci s nimi žít
nemám v sobě dost zla
ani moudrost knih
už není kudy jít.

Nechci ztratit se v davu
a setrvat v bezmoci
lámat nad vším si hlavu
a žít jako otroci.
Publikoval(a): SrdceNaDlani, 2.7.2011
Přečteno (186x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Rezervé, Martin Havlíček, Sonja la Rosa

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 03:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti