Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Svět bez ženy

Svět bez ženy

maca07 Básně » o Lásce

Anotace: Jaký by byl svět bez ženské přítomnosti?

Svět bez ženy

Co by byl svět bez ženské krásy,
Marně dožadovali bychom se spásy,
To něžné těleso s dlouhými vlasy,
Kroutí se a tancují ve větru jako obilné klasy,
Jako harfy tón znějí její vzdychavé hlasy.

Co by byl svět bez ženských očí,
Když se do nich dívám, celý svět se se mnou točí,
Připadám si jako na nekonečném kolotoči,
Jak krásný je to pocit, když vám tančící víla do náruče skočí.

Co by byl svět bez ženských úst,
Pro jediný dotyk držel bych měsíc půst,
Když mne ta hebká ústa políbí, slyším jasně trávu růst,
S těmi třešňovými a vlhkými rty chtěl bych pomalu srůst.

Co by byl svět bez ženského obočí,
Propletenější jsou než skalní útvary v Klokočí.

Co by byl svět bez ženských prsů,
Která vzdouvají se nad hladinu břicha,
Jen dotknout se jich jako borůvčích trsů,
Na jejich půvab vzdávám minutu ticha.


Co by byl svět bez nohou,
Při jejich pohybech mužské hlasy nemohou
Popsat tu nevšední krásu a pravidelné vlnění,
Odhazuji své zábrany tak jako rytíř odhazuje své těžké brnění.
Publikoval(a): maca07, 30.6.2011
Přečteno (230x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: SrdceNaDlani, Rezervé, Sonja la Rosa, donne, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti