Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ČERNOZEM

ČERNOZEM

ZENITZERO666 Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Zemědělská půda v minulosti toliko znásilněná kolektivizací podléhá pod tíhou novodobé hrozby develovepřům a spekulantům s pozemky. Každý den nenávratně mizí hektary úrodné země.

Ptáci ztichly stromy zvadly
smutná torza v sadech,
listí z větví opadané
naříká si na dech.

Co jsme zasely
někdo jiný sklízí,
kolektivní zemědělství
České statky tíží.

Hyzdí naší krajinu
rozbořená stavení,
východ slunce nad kravínem
pěti cípy oslní.

Pět cípů rudé hvězdy
pomoc z pěti různých stran,
valí se přes naše pole
sypou sůl do čerstvých ran.

Sametový listopad
nová doba - nové šrámy,
zasadily zemi České
neodstranitelné rány.

Do ornice lijí beton
nenávratně mizí,
pole které by šlo zorat
novostavby tíží.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 2.6.2011
Přečteno (168x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, No Shame, Martin Havlíček, Rezervé, bílá čarodějka, Sonja la Rosa

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 21:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti