Na rybách
Na rybách
Anotace: Nedělní ráno strávené na rybách..
Dnes slunce casně ráno do oken mi posvítilo,
temi paprsky docela mne probudilo.
Neudržel jsem se a vstal,
Čaj a housku do batohu nachystal.
Nasedl na kolo, táhlo mě to tam,
k tomu rybníku na návsi, co od malička jsem ho znal.
Věci jsem vybalil,
prty připravil.
Na háček rousnici napíchl a čekal.
Jak tak koukám na hladinu,
bum prásk, prut letí do vody.
Snad v poslední vteřinu,
stihl jsem po něm skočit,
však přiznám se na rovinu,
musel jsem se při tom smočit.
Táhnu něco velkého,
kroutí se jak had,
tak velká žížala to byla,
ten musel mít ale hlad.
Můj boj však končí neúspěchem,
bylo to tím mým velkým spěchem.
Nevzdám se však já jen tak,
navazuji nový hák.
Pro dnešek to asi vzdám,
nevím co ještě zkusit mám.
Na další boj marně čekám,
skusím poslední hod k tomu stromu někam.
Můj last pokus se opět nezdařil,
ten kapr se snad někam vypařil.
Když vlasec navinu,
zjišťuji, že na památku mi nechal jen šupinu.
Publikoval(a):
Romisteck, 31.5.2011