Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ÚVAHA

ÚVAHA

Rudilein Básně » o Životě

Anotace: Dosud nebublikované "básně", produkty mého poznávání života a světa před šedesáti lety. (6.)

ÚVAHA
Dnes je teplý, opravdu krásný večer
Květen končí, řadí se den ke dni
Jsem sám, proto smutný až bych brečel
Vzpomínky osvěží jako vody v studni

Kolem světla krouží zbloudilí, osleplí chrousti
I člověk bloudí, nemá-li k životu dost síly
Měl by se nad sebou zamyslet, aspoň na chvíli
aby poznal, zda bída naučila Dalibora housti

Krásné je pro někoho žít, někoho mít rád
svorně společnou cestou stále dál jít
snášet na hnízdečko krásnější než hrad
být čestným, k obraně mít čistý štít

Nás nezlomí ani sebedelší čas odloučení
Máme v sebe víc jak převelikou víru
Nemusíme se bát ani pomyslných štírů
Čas plyne Všechno se jistě v dobré změní
Publikoval(a): Rudilein, 31.5.2011
Přečteno (172x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 03:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti