Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prozření

Prozření

Skol Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Lásku opatruj,Síla slova Lásko

Lásko moje
kolik síly se v tom slůvku skrývá,
jsi pro mne voda živá
zvadlé kvítí roztáhne se znova
aby svou vůní rozevřela slova

Má lásko, moje nejvíce
jak nazvat Tě lépe , jsi snad světice
mám Tě plnou hlavu i srdce ,jenom náruč prázdná
cítíš jak objímám tě? Tak velice jsi krásná

jestli ta slůvka Tě trošku dojímají,
jsi prostě úžasná, nejvíc tedy v máji
cítím jak mám Tě vedle sebe schoulenou
už nejsem sám ,mám sladkou tíži v kolenou

nejraději bych po Tobě novou hvězdu pojmenoval
jenže kam bych Ji pak schoval?
mít Tě jen pro sebe ,s nikým nedělit se
snad jenom s dětmi, chvíli potěšit se

Má lásko ,jak slova znějí sladce
přitom tak křehká je , někdy stojí vratce
chcete se, přátelé, rozumu dovolávat
ach ,ten už nemám , můžu mu jen mávat

tak znovu má popelko popelavá
já Mám Tě rád ,Lásko moje hravá
ach ano, opravdu, ta slůvka jen pro Tebe jsou
na křídlech touhy mě k Tobě donesou

mám psát pragmatická slova?
vždyť přece miluji tě , dnes , a zítra znova
jak dlouho trpělivost moje skoušena tím bude
pak metr stříhal bych, myslím na Tě všude

Tak tedy lásko moje sladká
prosím ,vyslyš mě , nezavírej vrátka
tak dlouhou jsem už cestu ušel
nechci v dáli státi dívat se tak suše

být Tobě na blízku, pořád jen verše psát
či tiše naslouchat, a dlouze Tě objímat
někdo řekne: to jsou jen řeči puberťáka
ale co dělat mám ,když srdce buší ,skáká

věř mi, Má lásko, jak léta plynou
ač je to k nevíře, já nemiloval jinou
a nikdy už vůbec nepsal verše ženě,
opravdu ,nekoukej tak krásně překvapeně

to nepíši já ,jen inspirace Tvoje
někdy to nestíhám, a radši píši v stoje
a tak si říkám, už psal jsem že miluji Tě, nadevše?
jen tímto jsem chtěl říct: moje milá potěš se

a tak pohádka tu někde končí
tak krásně usínej a zavři svoje oči

až měsíc rozlije světlo své po kraji
paprsky měsíce toužebně hledají
jak pohladit tvářičku za oknem v pokoji,
potichu naslouchat jaké se sny rojí

ráno Ti sluníčko zahřeje postýlu
vstávej už lásko má,je ráno andílku
to krásné co zdálo se, to vsrdci ukrývej
radost svou života třeba i vyzpívej

teď tu mám písničku starou a známou přec
co bych Ti zazpíval? to je teď jasná věc
kdo vchází do Tvých snů má lásko
když nemůžeš v noci spát..má krásko

to moc rád bych chtěl vědět
chtěl bych znát na co myslíš...aspoň na Tě hledět

a tak si říkám, už psal jsem že miluji Tě, nadevše?
a tak si říkám, už psal jsem že miluji Tě, nadevše?
a tak si říkám, už psal jsem že miluji Tě, nadevše?
Publikoval(a): Skol, 27.5.2011
Přečteno (450x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, bílá čarodějka, Rezervé, GAIA77

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti