Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Strach z prázdna

Strach z prázdna

Ančés Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Poetické večery, nudné školní hodiny.. atd.

Místnost prázdná,
Stopy vedouc ke dveřím a dál,
Růže zvadlá, přesto krásná,
Tady by se i mrtvý bál.

Kapky vody slané tokouc ti z očí,
Pusto, prázdno, nikde nikdo,
Člověk, jenž se v kruhu zlém točí,
Tam nevíš čí jsi a zda vlastně někdo.

Hladina strachu stoupá,
A nálada dobrá náhle klesá,
Za tebou se někdo na lustru houpá,
Kdo to ? to čert ti plesá.

Tma a ty nevíš kudy utéct,
Dveře zamčené a víc nic,
Svou krev v žilách slyšíš téct,
Tak hledej, hledej ten klíč.

Ruce se ti klepou,
Všude kolem divné zvuky,
A před sebou vidíš jen uličku slepou,
Přeješ si,aby to byli jen tvé plky.

Drž se, dýchej, nepusť se,
Neboj se, otevři oči,
Tak dělej, probuď se,
Všechno se kolem tebe točí.
Publikoval(a): Ančés, 25.5.2011
Přečteno (326x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Juliška, Raven-san, FallenAngel, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 00:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti